torsdag 27 november 2008

PO.P

Jag eftersträvar kvalité i allt jag gör. Inte minst gäller det kläder.


Det är med sorg i hjärtat som jag funnit att mina barn snart är för stora för att handla till på polarn och pyret. En affär som har kläder som håller i generationer!

För vem skulle inte vilja klä upp sin dotter i något som detta till jul?

tisdag 18 november 2008

Aldrig bomull närmast huden!

"Aldrig bomull närmast huden!" är ett mantra som jag har kvar i hjärnan sedan min värnplikt. Det är något jag försöker följa, eller följa och följa... visst har vi bomull i kalsonger och trosor, och visst älskar jag mina Hanes T-shirts, men i övrigt så... Jag har fått lära mig att ull och polyester är det som gäller. Ull eftersom det svalkar på sommaren och värmer på vintern även om det är vått. Polyester (läs: superunderställ och fleece) har liknande egenskaper som ylle.

En annan fördel med ylle är att det inte luktar illa. Superunderställ kan dock snabbt få dålig lukt så de används inte mer än en gång i taget innan tvätt. Jag köper mina ullstrumpor från ullmax.se






(bild från Jula.se)

Jag köper varje år tre uppsättningar underställ var åt mina barn, så att de kan ha ett nytt underställ varje dag. På så sätt så vet jag att de inte fryser även om de slarvar med jackor m.m. i skolan.

Även när jag dansar så har jag ull eller polyester på överkroppen, mest ull förresten...