onsdag 25 april 2012

Brooks & Dunn


Några av de bästa texterna i Countryn kommer från dessa två män.

Brooks & Dunn - "Believe"




Och här framför Sugarland deras sång "Red Dirt Road" på ett fantastiskt sätt...





lördag 21 april 2012

Och på ett ögonblick så blev mina bilder ovärderliga...


Om det jag hör är sant så blir jag bara stum...

Det verkar som om Anna inte längre finns bland oss. Anna som var ett av mina dansspöken. En flicka man inte kände sig värdig att dansa med för att hon var så fantastiskt bra. Men egentligen var det bara dumheter att tänka så, för visst ville hon dansa med mig - och jag med henne.

Dansen gör något särskilt med oss. Särskilt den foxtrot som ibland dansas i norra hälsingland och i medelpad. Det är en dans utan egen balans, där föraren och följaren tillsammans skapar en balans som är starkare och tryggare än att dansa ensam. Den förmedlar en känsla av att vara ett perfekt stridspar i livet, något vi alla söker i våra relationer, men sällan lyckas finna. Den skapar ett band till en främmande människa som är svårt att bryta. Jag brukar säga att "inte sällan kan man få mer nettokärlek i en enda dans än i ett långt förhållande". Anna var en sådan danspartner, en av få...

Hon hade en speciell blick, en sådan där blick av glädje, som bjöd mig in, ända in i själen.

Jag lärde aldrig känna henne egentligen, men jag är övertygad om att hon hade mycket att ge, och idag ångrar jag verkligen att jag inte tog mig tid att tala med henne mer.

Tack Anna för att jag fått förmånen att dansa med dig, och att fotografera dig på dansgolvet, ett ställe jag tror att Du älskade att vistas på.

(Bilder från folkets hus i Söderhamn och i Iggesund.)


För Anna vill jag spela en av de vackraste melodier jag vet. "If heaven" med Andy Griggs, som han skrev för att hedra sin döde bror.

För du Anna, "om himlen var en dans, så var den en dans med dig, hemma i hälsingland"   <3





onsdag 18 april 2012

måndag 16 april 2012

onsdag 11 april 2012

Whatever It Is

Zac Brown Band - "Whatever It Is"

Blymönja



Ok, då vet vi det...

"För underhåll av rostiga järn- och stålytor som inte går att rengöra fullständigt är fortfarande linoljeblymönja den enda fungerande och återbehandlingsbara rostskyddsbehandlingen."

Källa: Riksantikvarieämbetets informationsblad om Blymönja.



måndag 9 april 2012

Det är nog bäst att inte veta.


Och att alltid leva som om man levde under "de sista dagarna"

 Garth Brooks - The Dance
 






|

söndag 8 april 2012

Hur står man ut?

Min morbror Hans släktforskade. Han dog dock av astma långt innan jag föddes så jag har inte träffat honom. Efter honom finns det en tavla hemma hos moster Barbro. Tavlan är ett utdrag ur adelskalendern och beskriver den utsläckta ätten Lagerbom. Sannolikt härstammar vi från denna, på spinnsidan.

Till en början blev jag faschinerad av tavlan pga de militära öden den berättar om, men efterhand har en annan detalj fångat mitt intresse. Barnadödligheten. Chatarina och Erland Lagerboms första två barn fick leva, men de sista nio barnen dog alla innan de fyllt ett år. Under den här tiden var Erland kapten vid västerbottens regemente så de borde ha varit i viss mån priviligierade och haft det hyfsat bra ändå.

Jag har svårt att greppa all den sorg detta måste ha orsakat de två. Hur står man ut? Eller var det så att det var så vanligt förekommande att barn gick bort, att man på något sätt förträngde dom som människor innan det visat sig livskraftiga. Hur gjorde man?

Deras son Daniel fick 11 barn, varav två döttrar överlevde...







You died on a saturday morning...


Den starkaste kärleken och den största sorgen ligger så nära varandra. Det är något som livet lär oss. I vart fall om vi har förmåga att se det. Det finns så många som väljer att blunda sig genom livet.

En filmscen som så fint beskriver övergången från kärlek till sorg är denna, från filmen Forrest Gump.





lördag 7 april 2012

Google+ låter dig spara obegränsat med bildfiler på nätet!


Sparar du upp dina bilder till Google+ eller synkar dem dit från Picasa på din dator så får Du gratis 1 GB i lagringsutrymme. Nu säger dock google att bilder på max 2064 x 2064 pixlar får man ladda upp i obegränsad mängd. En så stor JPG-fil är tillräckligt stor för de flestas behov, så håller man sig under den storleken kan man säkerhetskopiera sina bildfiler gratis på internet.



Lösningen på Frottégåtan?


Jag efterfrågade tidigare ett svar på hur man får sin frotté mindre mjuk och vattenavstötande och mer rivig och vattenupptagande.

Jag fann för en tid sedan en ledtråd på en linnehandduk.




Lösningen verkar alltså vara att inte tvätta för varmt och att INTE torktumla.

Jag testade även att återigen googla på frågeställningen och fann då denna text på nätet:

"Skötselråd frottéJu bättre du sköter din frotté desto längre håller den sig fin. Vi rekommenderar att man tvättar sin frotté i 60 grader och är noga med doseringen av tvättmedel. Överdosering gör att tvättmedel fastnar kvar på frottén efter tvätt och sköljning. Tvätta alltid ny frotté innan du använder den. Då får du en frotté med bättre absorbtion. För att sedan bevara denna absobtion bör du tvätta din frotté utan sköljmedel. Sköljmedlet lägger sig som en hinna runt fibern och hindrar den från att suga upp vatten. Ju mer sköljmedel dessto sämre absobtion. En liten skvätt för känslan och den goda doften gör dock ingen skillnad. Torka din frotté i torktumlare om du vill ha den mjuk och fluffig. Vill du ha den "rivig" kan du hängtorka den. All vår frotté kan torktumlas men naturligtvis så sliter det på fibrerna."


Kanske är vi nu ett steg närmare gåtans svar...

onsdag 4 april 2012

Kan man göra annat än att gilla Google?

Efter Google books startar de nu nästa stora satsning. Google Art Project. En stor databas med konstverk från hela världen. Sätt dig ner och njut!

Behovet att resa ut i världen har verkligen minskat efter att Google har äntrat arenan...

måndag 2 april 2012

Nu drar jag alla över en kam...


Men efter att ha umgåtts med professionellt "skogsfolk"  i över 15 år så måste jag säga att de är väldigt dåliga på källkritik och väldigt bra på flockmentalitet...



Passion

Passion är inget man väljer. Det är något man drabbas av. En avsaknad av fri vilja.

Män och skönlitteratur...

"-Att män läser färre romaner
än kvinnor är för mig helt oförklariigt. Män förefaller alltså vara mindre intresserade av andra människor. Ett engagemang för att förstå andras liv och känslor är något de som läser romaner delar. Därför är ointresse för
litteratur bland det värsta man kan säga om mitt kön. Det luktar död."

Svante Weyler

söndag 1 april 2012

Jag förstår inte...

Telias nya reklam.

Hur man man hellre vilja se på Tv, än gå och lägga sig samtidigt med sina barn?

Jag förstår verkligen inte...



Det slog mig...


Efter att ha sett "I rymden finns inga känslor".

Hur kvinnor behöver vara för att sluta ha problem med män, vänner och arbetsgivare.

Var mer som Jennifer...



och mindre som Frida...

Jag tror att det finns en Jennifer inne i alla kvinnor. En person som de bara visar inför sina närmaste väninnor efter något glas vin. Den personen skulle de behöva släppa ut oftare.