onsdag 13 maj 2009

Katterna

Katterna har sovit sin första natt i det gamla mjölkrummet. Allt är så nytt för dem. De har ju knappast något minne av något annat än att bo på djurskyddet.

Nils är fortfarande väldigt skygg men har börjat titta fram då och då. Pip-Lisa är också lite försiktig, men hennes nyfikenhet tar ofta överhanden.

Vi har blivit rekommenderade att ha katterna inlåsta de första tre veckorna så att de känner var de hör hemma och inte rymmer sedan.

Pip-Lisa fick ta sin första promenad ute i koppel idag, eller "ute och ute"... Hon tycker att vistas utomhus är oerhört skrämmande, så hon försöker söka skydd så snart hon kan. Men i den gamla ladugården är det oerhört spännande att se sig omkring. Inte minst det gamla dasset med fyra parallella platser var väldigt intresant...

Hon fick också sitta lite i Eriks knä inne i stora huset och se på Svampbob fyrkant!

Den katten har mycket att bearbeta i natt. Hon kommer att ha spännande drömmar...



Igår när vi hämtade katterna på härberget så blev vi varse att Nils INTE gillar att sitta i en liten kattbur. Först efter fjärde försöket fick personalen in honom i buren. Pip-Lisa var mer medgörlig.

Katterna var dock helt överens om att de inte gillade att åka bil, vilket de växelvis gav utryck för under hemfärden. Lyssna på klippet nedan så får Ni höra hur de lät i bilen (Emma spelade in ljudet på sin mobil)



2 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till med kissarna!
Kram kram
Från millan

Anonym sa...

Ooooh sådan skönsång. Detta lyssnar jag på varannan fredag o söndag i 30 mil.
Hoppas allt går bra med missarna. Det är underbara djur.

// Åsa