söndag 20 december 2009

Ett test...

Med en enkel bildbehandling har jag testat hur det skulle kunna se ut att återställa de ursprungliga fönstren på mitt hus och måla med slamfärg... vad sägs?







Posted by Picasa

6 kommentarer:

Anonym sa...

Oh, va vackert!...är det röda slamfärg? Är det så en Hälsingegård ska se ut?

Sven sa...

Ungefär så ja...

Ja det är röd slamfärg (Falu rödfärg) den går egentligen att koka på vilken kulör som helst det finns tillgängliga pigment i.

Det är inte svåra än att koka en gröt på spisen...

Eva sa...

Men så fint hus, fint med den grå färgen också tycker jag. Fast originalfärg är väl kanske bäst. Du,visst spökar det på vinden? :D

Puman sa...

Helt rätt Sven, sätt lite färg på landskapet! :-)

Sven sa...

Jag vet inte riktigt vad som är originalfärgen. Jag skulle gissa att gården målades i linoljefärg ursprungligen, troligtvis i en gul kulör.

Att måla gården med linoljefärg eller vilken färg som helst utom med slamfärg blir dock väldigt dyrt. Minst 100 000 kr dyrare än med slamfärg. Till det kommer att målningen blir mycket dyrare att underhålla i framtiden. Så slamfärg får det bli (inte nödvändigtvis "falu ljus" dock).

Målningen kommer dock att ske på hyvlad panel, precis som man gjorde förr, så den får stå omålad några år innan jag målar den.

Ni vet väl att hus inte behöver färg för att skydda fasaden? Färg är bara kosmetika...

Rust jänta sa...

Det kommer att bli riktigt snyggt ! Röd kosmetika är varmt, inbjudande och fint . Men grått ser mer herrgårdslikt ut .. en smaksak ( och en prisfråga)
Vad tänkte de på när de bytte ut de gamla fönstren ?!
Det borde vara skottpengar på folk som förstör gamla fina hus på detta sätt!