fredag 25 februari 2011

Ingen tjejfilm kanske...

Love and other drugs

Ser man trailern så kan man tro att filmen handlar om viagra och sex, men det gör den egentligen inte.

Trailern är till för att få folk att gå på filmen, inget annat. Dock så kanske den lockar rätt målgrupp, männen. För jag tror att män har det största utbytet av filmen. I vart fall om det är "riktiga" män som går och ser den. Så om Din pojkvän varit på filmen och tyckte att det var en skitfilm, så ta en extra funderare på om Du verkligen vill leva med den mannen...

Filmen är lite ojämn. Det försöker vara onödigt rolig ibland och det finns en pyjamaspartyscen som helt kunde utlämnas. Men även livet är ojämnt, så filmen är förlåten. Filmen är något "oamerikansk" vilket hedrar den, men den slutar alldelses för tidigt i handlingen för att kunna bli en riktigt minnesvärd film. Det vågar inte gå hela vägen ut såsom den film jag påminns om, klassikern "Love Story" från 1970.

Själv blev jag riktigt förtjust i den kvinnliga huvudrollen, kanske dels för att Maggie (Anne Hathaway) är så fulsnygg och dels för att hennes förhållningssätt till livet påminner så mycket om mitt eget.
Men vad Du än gör så se filmen ensam, för den behöver få sjunka in ostört.

Favoritcitat A

- När Du gör slut så ska jag ha rätt att hata dig, och vara kall och berätta pinsamheter för mina vänner.
- okej
- Och Du får inte flytta in eller bli vän med mina vänner eller presentera mig för föräldrarna. Det är bara så det här är.
- Är Du klar?

Favoritcitat B

- Jag kan inte be dig om det.
- Det gjorde Du inte.






2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Sven! Du vet inte alls vem jag är och jag vet inte vem du är. Jag bara halkade in på din blogg när jag letade semlerecept (stämmer det? Blev nyfiken på det enkla livet och läste runt lite...sen skulle jag kommentera och det har tagit väldigt lång tid innan jag lyckades. Har aldrig kommenterat på detta sätt förut. Använder jämt bara datorn i arbetet. Det känns bra att veta att det är fler som lever det enkla livet (som inte alltid är så enkelt) även om det är i nätrymden (som jag är helt obekant med). Jag har ingen blogg så mina tankar är kvar hos mig men det är intressant att känslan väcks att vilja dela...Jag provade att maila men vet inte om jag lyckades. Får en känsla av att kommentarer brukar vara kortare. Jaha, nu har jag delat...eller nåt =)! (Inga semlor ännu, men jag lyssnar på ledmotivet till Möbelhandlarens dotter och det är riktigt bra!)

tompa-home sa...

Gillar verkligen dina reflektioner på bloggen din, "Det enkla livet", även om jag inte delar allt. Ditt filmtips här är verkligen tacksamt att tugga i sig. Att filmen är oamerikansk kan andra med mer kompetens än mig diskutera - att Maggie enligt ditt tyckande är fulsnygg är ju bara ett subjektivt tyckande - jag tycker hon är en grymt vacker kvinna.
Och du, filmen är verkligen bra!