Ananas & ingefära, vår favoritmarmelad, fritt efter en sylt från Bali som jag fick av Mli. Stark och tokgod!
Recept:
1 del färsk ingefära
1 del krossad ananas (räkna ej med vikten av vätskan)
2 delar syltsocker
Skala ingefäran. Det går lättast med en tesked. Dela ingefäran i mindre delar och kör den i mixer e.d. tills den är helt sönderdelad. Tillsätt ananasen i mixern och kör även den tills du fått en smet eller mixa den inte alls om du vill ha lite grövre konsistens.
Koka ihop med syltsockret 3-5 minuter. Klart!
2 kommentarer:
Oj, det måste jag prova! Jag har länge letat efter marmelad med ingefära...men ingen av dem jag provat SMAKAR ingefära...
Vad brukar du ha till?
Ha till?
Jag använder det överallt där jag annars använder marmelad.
Den här smakar verkligen ingefära. Nästan så tungan krullar sig...
Blir den för stark så kan du säkert ha i mer ananas.
Skicka en kommentar